Anaokulu çocuklarını bireysel ve sosyal yönden geliştirmek, onların gelecekteki başarılarının temel taşlarını oluşturur. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan çalışmalarla öğrencilerimize;
Fen ve doğa etkinlikleri;
Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen
Fen ve doğayla ilgili öncü kavramları anlayabilen
Yaparak yaşayarak öğrenmelerini
Gözlem ve deney yeteneklerini geliştirmelerini
Fen, matematik ve bilime ilgi duyan bireyler olmalarını sağlıyoruz
Mutfak etkinliklerimiz;
Çocukların el göz koordinasyonunu destekleyen, grup ile işbirliği içinde malzeme ve yaratıcılıklarını kullanarak, özgün bir ürün ortaya çıkarma ve diğer arkadaşları ile paylaşmaya yönelik ayda bir yapılan bir etkinliktir.
Yiyeceklerin pişmeden önceki ve piştikten sonraki halleri gözlenir, renk , koku ve tatları hakkında konuşulur ve sıralama çalışması ile etkinlik sonlandırılır.
Kodlama eğitimi;
Çocuklarımıza bilgisayarda oyun oynamayı değil, oyun programı yazmanın temellerini öğretiyoruz. Onlara
teknolojinin nasıl çalıştığını oyunla göstererek yaratıcılıklarını kullanmalarına öncülük ediyoruz.
Aile katılımı etkinliğimiz;
Okul aile işbirliğini destekleyebilme, velinin çocuğunu ve diğer çocukları gözleme imkanı sağlayabilme, eğlenceli ve öğretici etkinlik ortamı yaratabilme adına her velimiz seçtiği bir etkinliği sınıf ortamında çocuklara sunar ya da çocuklar ile etkinliği gerçekleştirir. Etkinlik bitiminde velilerimiz o gün ile ilgili duygularını aktarırlar.
İlkokula hazırlık çalışmaları;
Çocuklarımız el-göz koordinasyonu kurabilme, dinleme, dinlediğini anlama ve ifade edebilme yeteneğini geliştirebilme, sınıf disiplinine uyabilme adına ikinci dönem haftanın bir günü ilkokul binamızdaki ilkokul sınıf öğretmenleri ile çalışmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmalarla çocuklarımızın kas gelişimi, duygusal, sosyal, öz bakım becerileri açısından ilkokula hazır olmaları hedeflenmektedir. (Çalışmaların ilkokul öğretmenleriyle gerçekleştirilen kısmı ikinci dönem başında başlar, birinci dönemde altyapı anaokulu sınıf öğretmenleri tarafından oluşturulur.)